lvi-paavola-2-webb.jpg

Tehokkailla energiaratkaisuilla on suuri kysyntä

Suomessa on meneillään hallituksen aloite, joka tukee energiatehokkaita ratkaisuja uudisrakentamisessa. Instalcon konserniyritys LVI-Urakointi Paavola on yksi yrityksistä, jotka osallistuivat Helsingin Pasilassa sijaitsevaan suureen asuntoprojektiin.

LVI-Urakointi Paavola on toteuttanut asiakkaalleen, Evälahti Oy:lle, mittavat maalämpö-, vesi-, ilmanvaihto-, automaatio- ja jäähdytysjärjestelmien asennukset.

– Yhä useampi investoi Suomessa energiatehokkaisiin ratkaisuihin. Hallitus tarjoaa taloudellista tukea kiinteistönomistajille ja muille, jotka haluavat asentaa tällaisia ratkaisuja. Energiatehokkaat laitteet ja järjestelmät ovat kehittyneet merkittävästi muutaman viime vuoden aikana. Tämän nimenomaisen projektin haaste on ollut erittäin korkea tekninen lämmön talteenoton, geometristen järjestelmien ja erittäin monipuolisen automaatiojärjestelmän taso, LVI-Urakointi Paavolan toimitusjohtaja Mikko Nokelainen kertoo.

Kun Mikko Nokelainen ajattelee menneitä aikoja, hän näkee poikkeuksellista kehitystä Euroopan jouduttua yllättäen energiakriisiin. LVI-Urakointi Paavola oli tuolloin oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

– Olemme aina työskennelleet erityyppisten energiaratkaisujen, kuten lämmöntalteenottoilmanvaihtojärjestelmien, vähän vettä kuluttavien tuotteiden, energiatehokkaiden ilmanvaihtolaitteiden ja maalämpöjärjestelmien parissa. Tavoitteemme on, että tämä projekti sertifioidaan Kestävän kehityksen luokituksen saaneeksi Instalco-projektiksi, ja kenties Instalco Suomen ensimmäiseksi Kestävän kehityksen luokituksen saaneeksi projektiksi.

LVI-Urakointi Paavola tarjoaa LVI-asennuksia ja ilmanvaihtotöitä pääasiassa Helsingissä ja lähialueilla. Viime vuosien suurimpia projekteja, joihin yritys on osallistunut, ovat Finnair Air Cargo Center, Remeon kierrätyslaitos, Espoon kauppakeskus ja Gasumin biokaasulaitos.